flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Капітальний ремонт Апостолівського районного суду Дніпропетровської області

07 серпня 2017, 13:26

Капітальний ремонт

Апостолівського районного суду Дніпропетровської області

 

З 1944 по 2008 рік Апостолівський районний суд Дніпропетровської області (Апостолівський народний суд) розташовувався за адресою: м. Апостолове, вул. Леніна, 73. Актом обстеження будівлі Апостолівського районного суду на предмет аварійності та придатності до експлуатації ще 13.12.2004 року, приміщення суду визнано аварійним. З травня по серпень 2008 року роботу суду було припинено взагалі у зв`язку з винесенням 21.05.2008 року Апостолівською районною санітарно-епідеміологічною станцією Дніпропетровської області Постанови про застосування адміністративно-запобіжних заходів за порушення санітарного законодавства.

Територіальним управлінням разом з керівництвом Апостолівського районного суду проведено роботу щодо розміщення суду у належному приміщенні, тому у вересні 2008 року з ДП ПМК – 205 «Дніпроводстрой» укладено договір оренди приміщення, розташованого у м. Апостолове по вул. Визволення, б. 66.

29.07.2013 року територіальним управлінням укладено договір купівлі-продажу приміщення за адресою: м. Апостолове по вул. Визволення, б. 66 загальною площею (826,5 кв. м.) для розміщення в ньому Апостолівського районного суду.

Для приведення приміщення до вимог відправлення правосуддя з 2013 року в суді розпочались ремонтні роботи, які проводились за рахунок коштів Державного бюджету України.

Сьогодні приміщення Апостолівського районного суду відповідає всім сучасним вимогам і європейським нормам судочинства.

В приміщенні суду дотримано вимоги Кримінального процесуального кодексу України при облаштуванні місць для обвинувачених (підсудних) у залах судових засідань, максимально дотримані норми безпеки, створено зручності для відвідувачів суду, розміщено найсучасніше обладнання.

Земельна ділянка, навколо суду, площею 5258 кв.м. з 16.09.2016 року передана в постійне користування держави і зареєстрована за Територіальним управлінням Державної судової адміністрації України в Дніпропетровській області. Таким чином, територія пристосована для під’їзду конвойних автомашин.

     

В суді створені всі належні умови для маломобільних груп населення.

Так, при здійснені ремонтних робіт дотримані будівельні норми, які привели приміщення Апостолівського районного суду до міжнародних стандартів, що дає нам можливість зрозуміти, якими ж мають бути будинки і приміщення суду.